Sistem de instruire pentru operații manuale

Sistem de producție

Prototipuri

Sistem de instruire pentru operații manuale

Bazat pe o arhitectură modulară hardware și software, stația de instruire este un sistem adaptiv experimental pentru a învăța modul corect de asamblare al produselor fără un instructor uman. Adaptarea vizează ajustarea instrucțiunilor pentru utilizator în funcție de: starea operatorului, subcomponentele alese, performanța în execuția sarcinii și profilul detectat al utilizatorului. Componentele tabletei necesare antrenamentului sunt poziționate pe ecranul de mari dimensiuni încorporat în masa de antrenament.

Starea operatorului este determinată prin fuziunea datelor de la biosenzori dar și pe baza imaginilor filmate de la nivelul feței și a posturii.

Pre-adaptarea instructajului vizează particularizarea tipului și conținutului instrucțiunilor funcție de rezultatele obținute în cadrul experimentelor desfășurate. Componentele selectate și performanța în execuția sarcinilor sunt determinate prin senzori de mișcare și camere 3D de adâncime.

Recomandarea următorului pas în instructaj coroborat cu adaptarea în timp real în funcție de context se face folosind tehnici ale Inteligenței Artificiale (IA). Etapele de antrenare a algoritmilor IA s-au făcut în cadrul unor experimente ce au vizat diferite categorii de utilizatori (operatori reali, studenți etc.).

Aflați mai multe despre tipurile de echipamente folosite în în cadrul organizației noastre.

Prototipuri

Sistem de producție

Sistemul de producție este un prototip la o scară mai mică, dar cu o complexitate apropiată de cea a unui sistem real de fabricație. Prin conceptul său, prototipul sistemului de producție acoperă o gamă largă de scenarii industriale de fabricație și permite testarea tehnologiilor într-un mediu realist.

Prototipul are opt stații de lucru (module) proiectate în conformitate cu principiile Industry 4.0 care permit: interconectarea, transparența informațiilor, asistență tehnică și decizii descentralizate.

Cele 8 stații de lucru pot fi așezate după nevoi în diferite topologii, iar fluxul de materiale este asigurat de o flotă de vehicule ghidate autonom pentru asamblarea unui produs particularizabil (o tabletă modulară). Doi roboți colaborativi sunt prevăzuți pentru a permite colaborarea cu omul atât la încărcarea semifabricatelor în sistem cât și la finalizarea comenzii clientului.

Prototipul permite un control distribuit al echipamentelor industriale de control (PLC) și execuție având la bază standardul IEC61499. Un sistem multi-agent permite execuția comenzilor clienților în funcție de regulile stabilite de managerul liniei.

În cazul unor comenzi cu grad mare de personalizare, sistemul automatizat împreună cu un operator uman, poate produce versiuni unicat ale produsului.

Sunteți o organizație care susține cercetarea? Împărtășiți încrederea noastră în rolul cercetării pentru dezvoltare și doriți să vă uniți forțele cu noi?