Despre noi

Transformarea digitală a fabricilor începe cu Smart Factory Romania

În plină transformare digitală a industriei, dar și a societății în care trăim, Smart Factory Romania oferă cadrul optim pentru cercetare și inovare, oferind partenerilor și tuturor celor interesați o platformă neutră de colaborare între companii și instituții în ceea ce privește Industry 4.0.

Digitalizarea producției este o strategie de dezvoltare și adaptare, iar planificarea pe termen lung este mai importantă ca oricând pentru că va fi transformată întreaga organizație, nu numai mașinile, software-ul sau furnizorii.

Smart Factory Romania este o organizație nonprofit din Sibiu, înființată în anul 2020.

#
5

Parteneri cu experiență variată în cercetare și inovare

Viziune

Obiectivul nostru este să aducem digitalizarea producției și formarea de specialiști cu abilități adecvate în toate fabricile din România.

Misiune

Dezvoltarea activităților de cercetare, inovare, consultanță, precum și dezvoltarea activităților didactice, de formare și antreprenoriat din România.

Strategie

Scopul Smart Factory Romania vizează concepția, dezvoltarea și implementarea viziunii Industriei 4.0  într-o societate românească digitalizată.

Industria se transformă. Acum.

Ecosistem național

Conceput ca un ecosistem național, obiectivul Smart Factory România este sprijinirea capacității companiilor din România de a cerceta, inova și dezvolta prin crearea unei comunități de experți. Ne concentrăm de asemenea și pe intensificarea investițiilor din domeniul de cercetare și inovare, acțiuni esențiale pentru viitorul industriei și al producției din România.

Industria producătoare se confruntă cu tot mai multe provocări și cerințe: competiția globală, reducerea costurilor și a termenelor de livrare, a ratei erorilor și a pierderilor, îmbunătățirea producției, dar mai ales retehnologizarea pentru implementarea conceptului Industry 4.0.

Participanți în diverse proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare, expertiza membrilor Smart Factory Romania acoperă un spectru larg de know-how, de la definirea viziunii unui sistem, produs sau serviciu la dezvoltarea acestuia ca o implementare industrială în producție.

Viitorul fabricilor

Ce este Industry 4.0?

Pentru Smart Factory Romania viitorul este reprezentat de o colaborare mai strânsă dintre om și mașini  sau sisteme artificiale pentru optimizarea proceselor din fabrică. Acest lucru este posibil doar prin digitalizarea producției și formarea de specialiști cu abilități adecvate viitoarei producții.

Conceptul, promovat mai întâi în Germania, se referă la cea de-a patra revoluție industrială și anume la fabricile care au adoptat transformarea digitală, astfel încât echipamentele pot comunica între ele, dar și cu oamenii, prin intermediul internetului. Aceste noi tehnologii includ rețele, imprimante 3D, platforme IoT, Big Data, roboți, senzori, realitate augmentată (AR), dispozitive portabile, cloud computing, etc. În centrul acestei revoluții este comunicarea automatizată, având aceiași semantică pentru toți participanții la interacțiune, pentru a lua cele mai bune decizii în timp util.

Digitalizarea producției este o strategie de dezvoltare și adaptare, iar planificarea pe termen lung este mai importantă ca oricând pentru că va fi transformată întreaga organizație, nu numai mașinile, software-ul sau furnizorii.

#

Doriți să vă alăturați partenerilor Smart Factory Romania?