Pe lângă transformarea digitală, omenirea se confruntă și cu provocarea schimbărilor climatice iar utilizarea judicioasă a resurselor naturale este necesară pentru a diminua impactul asupra florei și faunei de pe glob.

În acest context, asociația Smart Factory România împreună cu partenerii săi, IFM, Marquardt, NTT DATA, ROPARDO și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS), propune un concurs multidisciplinar pe echipe destinat studenților din cadrul ULBS și Academia Forțelor Terestre din Sibiu care să vizeze atât explorarea competențele digitale, cât și aplicarea lor pentru o temă de interes global. Rezultatele se vor prezenta sub forma unui prototip pregătit pentru vânzare.

Concepția și implementarea unei stații meteo autonome va presupune creativitate și ingeniozitate tehnică (hardware și software) pentru un artefact care poate fi considerat un nod cheie pentru stabilirea comportamentului înțelept al fabricilor sau orașelor noastre viitoare.

Perioada de înscriere pentru acest concurs este 1-25 februarie 2022 iar concursul  se va desfășura pe o perioadă de patru săptămâni, în intervalul 03 Martie – 1 Aprilie 2022, în funcție de condițiile impuse de conducerea ULBS și legislația în vigoare. Astfel, sunt pregătite două scenarii, atât pentru varianta fizică, cât și pentru varianta online de desfășurare a concursului.

Mai multe date referitoare la acest concurs și link-ul pentru înscrierea studenților pot fi găsite pe pagina dedicată concursului  sau pe website-ul asociației Smart Factory Romania.