Partener participant în cadrul proiectului: Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu sprijină Agrointelli, un IMM din Danemarca ce produce roboți agricoli autonomi, pentru optimizarea proceselor de producție utilizând tehnologia DIGITBrain pentru realizarea unui Digital Twin.

DIGITbrain este un program de inovare al UE pentru a oferi IMM-urilor acces facil la Digital Twin. Un Digital Twin este o aplicație / simulare computerizată care imită linia reală de producție a unei companii și rulează în paralel cu procesul real de fabricație. Folosind acest Digital Twin, companiile pot optimiza procesul de fabricație, pot face predicții cu privire la defecțiunile preconizate ale mașinii și pot prezice nevoile de întreținere.

Proiectul Orizont 2020 (contract nr. 952071) reunește 36 de parteneri din întreaga Europă la începutul proiectului în iulie 2020 și va oferi două oportunități (apeluri deschise) pentru alte 35-40 de companii să se alăture și să primească finanțare de la Comisia Europeană.

Digital Twins pentru IMM-uri

În comparație cu conceptul digital twin, care este deja din ce în ce mai utilizat de companiile producătoare astăzi, conceptul DIGITbrain va face un pas mai departe prin dezvoltarea „Digital Product Brain” care va stoca date de-a lungul întregului ciclu de viață al unei linii de producție sau al unei mașini. Prin colectarea tuturor acestor date, va fi posibil să personalizați și să configurați mașinile / activele de producție pentru sarcini de fabricație foarte specifice ori de câte ori este necesar (a se vedea figura de mai jos). Acest lucru va permite un nou model de fabricație, numit Manufacturing-as-a-Service (MaaS), care va permite producerea la cerere a unor produse mult mai specializate, chiar și în cantități mai mici și totuși într-un mod profitabil din punct de vedere economic.

 

DESCOPERIȚI ALTE PROIECTE